Home » Assam Grade III Exam 2023 Question And Answer (Solution)

Assam Grade III Exam 2023 Question And Answer (Solution)

by Dhrubajyoti Haloi
WhatsApp Channel Follow Now
Telegram Channel Join Now
YouTube Channel Subscribe

Good News!!! Assam Grade III Exam Importantant Question and Answer are available on this page. The aspirants who are willing to take the Assam Government Recruitment Grade 3 Examination can check the complete details furnished in this post. As per the recent notification, the Technical and Non-Technical, Grade III Exam Pattern and given the details of the Assam Grade 3 Selection Process, . We had taken all the details from the official website and arranged here for the sake of candidates who are appearing for the Examination. Similarly, the Assam Grde III Old Papers PDF download links are provided at the end of the page. Hence, go through the entire post to get detailed information on Assam Previous Papers.

Assam Grade III Exam 2023 Question And Answer

Q181. Hamren is the headquater of which one District
(a) Cachar
(b) Dima Hasao
(c) Karbi Anglong
(d) West Karbi Anglong

Answer: (d) West Karbi Anglong

Assam Direct Recruitment Guide Book PDF

Assamese Medium: Click Here

English Medium: Click Here

Q182. Which one district is not under Bodoland Territorial Council
(a) Chirang
(b) Udalguri
(c) Baksa
(d) Bongaigaon

Answer: (d) Bongaigaon

Q183. Who wins the Sahitya Akademi Award in the year 2018
(a) Sananta Tanty
(b) Jayanta Madhab Bora
(c) Jnan Pujari
(d) Arupa Kalita Patangia

Read Also:
SSC JE Answer Key 2024: Date, Link, PDF Download, Score Card, Marks

Answer: (a) Sananta Tanty

Q184. The novel “Abhijatri” was written by which Author
(a) Arun Sarma
(b) Sneha Devi
(c) Nirupama Borgohain
(d) Chandra Prasad Saikia

Answer: (c) Nirupama Borgohain\

Q185. Which Assamese poet is also known as “Dhwoni Kobii”
(a) Bhubanmohan Baruah
(b) Binanda Chandra Barua
(c) Chandra Kumar Agarwala
(d) Gunabhiram Barua

Answer: (b) Binanda Chandra Barua

Q186. Which company wins the bid for lease to privatised Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport for next 50 years
(a) Adani Group
(b) GMR Airports
(c) Reliance Group
(d) TATA Group

Answer: (a) Adani Group

Q187. The Ministry of Development of North Eastern Region was established in the year
(a) 1996
(b) 1998
(c) 1999
(d) 2001

Answer: (d) 2001

Q188. The Ministry of Development of North Eastern Region was established in the year
(a) 1996
(b) 1998
(c) 1999
(d) 2001

Answer: (d) 2001

Q189. IIT Guwahati was established in the year
(a) 1992
(b) 1994
(c) 1996
(d) 1998

Answer: (b) 1994

Q190. Which one is the last film directed by Bhupen Hazarika
(a) Siraj
(b) Swikarokti
(c) Mon-Prajapati
(d) Aarop

Answer: (a) Siraj

Q191. Which team wins the FIFA U-17 World Cup 2017 tournament
(a) Brazil
(b) Spain
(c) England
(d) Portugal

Read Also:
SSC JE Answer Key 2024: Date, Link, PDF Download, Score Card, Marks

Answer: (c) England

Q192. Which team wins the Bordoloi Trophy Cup 2018
(a) Three Star Club
(b) India East Bengal Club
(c) Mohammedan Sporting Club
(d) Oil India

Answer: (c) Mohammedan Sporting Club

Q193. The credit of first Assamese poetess plus first Assamese short story writer amongst women went to
(a) Rita Devi
(b) Mamoni Raisom Goswami
(c) Nalinibala Devi
(d) Yamuneswari Khatoniar

Answer: (d) Yamuneswari Khatoniar

Q194. Which one below constituency of Assam Legislative Assembly reserved for Schedule Tribe
(a) Majuli
(b) Bihpuria
(c) Mahmara
(d) Bokakhat

Answer: (a) Majuli

Q195. The ruins of Bhismaknagar is belongs to which dynasty
(a) Ahom Kingdom
(b) Chutiya Kingdom
(c) Koch Kingdom
(d) Kachari Kingdom

Answer: (b) Chutiya Kingdom

Page 1
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
Page 7
Page 8
Page 9
Page 10
Page 11
Page 12
Page 13
Page 14
Page 15
WhatsApp Channel Follow Now
Telegram Channel Join Now
YouTube Channel Subscribe

You may also like

Leave a Comment

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.