All Job Assam- Job News Assam in Guwahati and Noth East India

Assam Grade III Exam 2023 Question And Answer (Solution)

Please Share

Good News!!! Assam Grade III Exam Importantant Question and Answer are available on this page. The aspirants who are willing to take the Assam Government Recruitment Grade 3 Examination can check the complete details furnished in this post. As per the recent notification, the Technical and Non-Technical, Grade III Exam Pattern and given the details of the Assam Grade 3 Selection Process, . We had taken all the details from the official website and arranged here for the sake of candidates who are appearing for the Examination. Similarly, the Assam Grde III Old Papers PDF download links are provided at the end of the page. Hence, go through the entire post to get detailed information on Assam Previous Papers.

Join Free Job Alert Whatsapp Group
Join Us Telegram 
Follow Us Instagram
Join Exam Preparation Paid Telegram Channal Only Rs 50/-

Assam Grade III Exam 2023 Question And Answer

Q91. The Lachit Borphukan’s Maidam is located in
(A) Sibsagar
(B) Jorhat
(C) Dibrugarh
(D) Guwahati

Answer: (B) Jorhat

Q92. The first Mohammedan invasion of Kamrup was lead by
(A) Muhammad bin Bakhtyar Khalji
(B) Murshid Quli Khan
(C) Hussamuddin Iwaz
(D) Nasiruddin Mahmud

Answer: (A) Muhammad bin Bakhtyar Khalji

Read Also:  Hindustan Paper Corporation Limited Recruitment 2023: Career Opportunities for Job Seekers

Q93. The coins used during Ahom reign was known as
(A) Takka
(B) Narayani
(C) Mudra
(D) Saka

Answer: (A) Takka

Q94. Which dynasty’s coins were known as “Narayani”
(A) Kachari
(B) Koch
(C) Kamata
(D) Chutiya

Answer: (B) Koch

Q95. Who was the first to start the system of land surveying in Assam
(A) Gadadhar Singha
(B) Rudra Singha
(C) Nara Narayan
(D) Udayaditya Singha

Answer: (A) Gadadhar Singha

Q96. Who was the first Ahom King to introduce coins
(A) Udayaditya Singha
(B) Chakradhwaj Singha
(C) Jayadhwaj Singha
(D) Ratnadhwaj Singha

Answer: (C) Jayadhwaj Singha

Q97. Kumar Bhaskaravarman ruled in the _______ th century in Assam
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8

Answer: (B) 6

Q98. Which village of Nalbari District is also mentioned in the Kautilya’s Arthashastra for producing silk
(A) Sonkuriha
(B) Namdonga
(C) Barkura
(D) Dihjari

Answer: (A) Sonkuriha

Q99. The different Autonomous District Councils in Assam were formed under which schedule of the Indian Constitution
(A) Fourth
(B) Sixth
(C) Seventh
(D) Twelveth

Answer: (B) Sixth

Q100. Which one is the most densely populated district in Assam
(A) Nagaon
(B) Dhubri
(C) Goalpara
(D) Karimganj

Answer: (B) Dhubri

Q101. Which one is the least densely populated district in Assam
(A) Karbi Anglong
(B) Baksa
(C) Dima Hasao
(D) Kokrajhar

Read Also:  Oil India Limited Recruitment 2023 Notification out – 187 Workperson Vacancy

Answer: (C) Dima Hasao

Q102. The Rupshi airport is located in which District
(A) Jorhat
(B) Tinsukia
(C) Bongaigaon
(D) Dhubri

Answer: (D) Dhubri

Q103. Which Sikh Guru built the famous Gurudwara in Dhubri town
(A) Guru Gobind Singh
(B) Guru Tegbahadur
(C) Guru Hargobind
(D) Guru Harikishan

Answer: (B) Guru Tegbahadur

Q104. Which of the following districts do not share borders with Bhutan
(A) Udalguri
(B) Bongaigaon
(C) Baksa
(D) Chirang

Answer: (B) Bongaigaon

Q105. Which of the following districts do not share borders with Meghalaya
(A) Goalpara
(B) Kamrup Rural
(C) Cachar
(D) Karimganj

Answer: (D) Karimganj

Page 1
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
Page 7
Page 8
Page 9
Page 10
Page 11
Page 12
Page 13
Page 14
Page 15

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top