Home » APDCL Exam Paper- Sample Paper of Office cum Field Assistant, Sahayak, AAO Model Papers – Downloads

APDCL Exam Paper- Sample Paper of Office cum Field Assistant, Sahayak, AAO Model Papers – Downloads

by Dhrubajyoti Haloi
WhatsApp Channel Follow Now
Telegram Channel Join Now
YouTube Channel Subscribe

APDCL Exam Paper- Sample Paper of Office cum Field Assistant, Sahayak, AAO Model Papers – Downloads: APDCL Office cum Field Assistant Question Paper Model Sample & Practice Set. APDCL Office Cum field Assistant Question Paper: Download the Assam APDCL Office Cum field Assistant Model Question Paper. Receive previous years’ question papers of old question papers of Assam Power Distribution Company Limited in PDF format. Find the APDCL Office Cum field Assistant solution practice set.

Downloadable PDF of APDCL Previous Question Papers (Junior Manager, Assistant Manager, AAO)

Downloadable PDF copies of APDCL’s previous exam papers for Junior Manager, Assistant Manager, and AAO: TheAllJobAssam team provides APDCL Assistant Manager, Junior Manager, and Assistant Accounts Officer Exam Past Papers. In this way, competitors who are going to show up for the APDCL Test should utilize the APDCL Model Inquiry Papers. Candidates can download the APDCL Model Question Papers PDF by clicking the links below. Additionally, these APDCL Previous Year Question Papers PDF are a great resource to have on hand prior to beginning preparations for the Junior Manager, Assistant Manager, and Assistant Accounts Officer Exam. To accurately comprehend the APDCL Question Papers, candidates solve the APDCL AM, JM, and AAO Model Papers by examining the APDCL Test Pattern.

APDCL Office cum Field Assistant Model Question Paper- Download

Download Model Question Paper from the link provided here. Read the sample questions paper fully answered with the answer key.

APDCL AAO Exam Quasetion paper Overview

Assam Direct Recruitment Guide Book PDF

Assamese Medium: Click Here

English Medium: Click Here

Name of Organization: APDCL
Name of post: Office cum Field Assistant
Category: Exam Papers
Official website: https://www.apdcl.org

Read More: Download APDCL  Sahayak Admit card 2019

APDCL Field Assistant, Sahayak Written Exam Answer Key and Solve Paper for Exam held on 28 April 2019

 

Syllabus of the APDCL Office cum Field Assistant Recruitment Exam:

A) General English
B) General Knowledge,
C) General Aptitude,
D) Basic Computer Knowledge,
E) General Mathematics.

APDCL Field Assistant, JM, AAO Previous Year Question Papers Pdf

Your prosperity relies just upon the endeavors and difficult work conveyed by you to accomplish your objective. It might require investment however it will positively get you the triumph. By reading the APDCL Sahayak Exam Question Papers, you can get a sense of the exam format. You should practice the APDCL Old Question Papers there by opening all of the links provided below.

APDCL Previous Question Papers (Field Assistant, JM, AAO) – Important Links
To Download APDCL Field Assistant General English Previous Papers Click Here
To Download APDCL Field Assistant General Aptitude & Emotional Intelligence Previous Question Papers Click Here
To Download APDCL Field Assistant General Knowledge Old Papers Click Here
To Download APDCL Field Assistant (Electrical) Previous Papers Model Papers Click Here
To Download APDCL Field Assistant (Civil) Previous Year Question Papers Click Here
To Download APDCL Field Assistant (Electronics & Communication) Previous Year paper Click Here
To Download APDCL Field Assistant (Information Technology) Old Papers Click Here
To Download APDCL Field Assistant (Human Resource) Model Papers Click Here
To Download APDCL Field Assistant (Law) Previous Year paper Click Here
To Download APDCL Junior Manager General English Old Papers Click Here
To Download APDCL Junior Manager General Aptitude & Emotional Intelligence Model Papers Click Here
To Download APDCL Junior Manager General Knowledge Previous Question Paper Click Here
To Download APDCL Junior Manager (Electrical) Previous Year paper Click Here
To Download APDCL AAO General English Old Papers Click Here
To Download APDCL AAO Quantitative Aptitude Previous Question Paper Click Here
To Download APDCL AAO  Test of Reasoning Model Papers Click Here
To Download APDCL AAO General Awareness Old Papers Click Here
To Download APDCL AAO Computer Knowledge Previous Year papers Click Here
Note: The above-provided information regarding APDCL Previous Year papers is only for reference purposes. To get more details, check the official site.

Previous Year Question Papers of APDCL (AAO):

Are you preparing for the APDCL AAO exam and searching for the previous year’s question papers to enhance your preparation? If yes, then you are in the right place. In this article, we will provide you with information on the importance of solving previous year’s question papers and guide you on how to prepare for the APDCL AAO exam effectively.

APDCL AAO Paper 1 (Series A) Download
APDCL AAO Paper 1 (Series B) Download
APDCL AAO Paper 1 (Series C) Download

 

APDCL AAO Paper 2 (Series A) Download
APDCL AAO Paper 2 (Series B) Download
APDCL AAO Paper 2 (Series C) Download

Previous Year Question Papers of APDCL Junior Manager (JM)

APDCL JM Paper 1 (Series A) Download
APDCL JM Paper 1 (Series B) Download
APDCL JM Paper 1 (Series C) Download

 

APDCL JM Paper 2 (Series A) Download
APDCL JM Paper 2 (Series B) Download
APDCL JM Paper 2 (Series C) Download

APDCL Office cum Field Assistant Exam 2019 – Question Paper Solved (Answer Key)

Q1. What is the full form of RAM

Ans. (B) Random Access Memory

Q2. In a flowchart “Arrow” depicts

Ans. (C) Flow of Control

Q3. Junk e-mail also called

Ans. (A) Spam

Q4. The WWW is

Ans. (C) World Wide Web

Q5. BIOS refers?

Ans. (B) Basic input output system

Q6. PARAM was developed by

Ans. (A) C-DAC

Q7. You can use _______________ to select text and ________ to save it in a document.

Ans. (A) CTRL +C, CTRL+V

Q8. What is e-commerce?

Ans. (C) Buying and selling products and services over the internet.

Q9. What do you mean by HTML?

Ans. (D) Hyper Text Markup language

Q10. Two hundred rupees _______________ too much for them.

Ans. (B) is

Q11. He asked weather such a thing was possible. The direct form of the sentence is

Ans. (A) He asked “is such a things possible”?

Q12. What does ‘P’ stand in PAN

Ans. (C) Permanent

Q13. What is an ADHAAR

Ans. (C) It is scheme to issue unique number to all Indian citizen

Q14. Goitre is associated with

Ans. (B) Thyroid gland

Q15. Brahma Samaj was founded by

Ans. (D) Raja Ram Mohan Roy

Q16. In which state hornbill festival is celebrated

Ans. (D) Nagaland

Q17. Karengar Ligiri is a play written by

Ans. (A) Jyoti Prasad Agarwala

Q18. Which of the following cannot be the probability of an event?

Ans. (B) -1.2

Q19. Let Sn=1+2+…… ……..+n, then

Ans. (B) Sn=n(n=1)/2

Q20. Consider the number 3n when n is a natural number. The 3ends with the digit zero for

Ans. (D) No value of n

Q21. Consider the line 2x-y=0 and 4x+3y=20. Then the only common point of the both lines is

Ans. (D) (2,4)

Q22. Which of the following pairs of lines is parallel?

Ans. (B) 3x+2y-5=0 and 6x+4y-10=0

Q23. In a right angled triangle with right angle at B and ∠ACB= 60°. If AB= 3cm, then the length of BC is

Ans. (D) sqrt(3)

Q24. The tangent PQ at the point P of a circle of radius 6cm meets a line through the centre O at a point Q so that OQ=12. Then length of PQ is

Ans. (A) 6sqrt(3)

Q25. Jodhu and Modhu are two friends. What is the probability that both will have different birth day (in a non-leap year)?

Ans. (D)

Q26. The overall age of X and Y is 12 years greater than the overall age of Y and Z. Z is how many decades younger than X?

Ans. (D) None of these (12 years)

Q27. The next letter of the sequence: C,E,G,I,K…….. is

Ans. (B) M

Q28. Find the odd one out?

Ans. (D) Robot

Q29. Arrogant is to boatful as cautious is to

Ans. (B) careful

Q30. If in a code WHITE is written as XGJSF, then how BLACK written in that code?

Ans. (C) CKBBL

Q31. We always see the lightening first before the thundering sound because

Ans. (C) Light has more velocity than sound that of sound wave

Q32. Find the odd man out

Ans. (D) Consumption of tobacco

Q33. If in each number, all the three digits are arranged in ascending order, which of the following will be the lowest number?

Ans. (B) 145

Q34. Which of the following statement is the negation of the sentence ”No man is a cow”

Ans. (A) Every man is a cow

Q35. Give __________ milk in the glass to the boy.

Ans. (A) the little

Q36. He is liable ________ the damage of the properties.

Ans. (C) to

Q37. Michael lives _______ England.

Ans.(B) in

Q38. He accused me _______ theft.

Ans. (A) of

Q39. The Ship was bound _____ England.

Ans. (B) for

Q40. He ran ______ the road.

Ans. (B) across

Q41. Opposite of ‘Ancient’

Ans. (B) Modern

Q42. A teacher ________friendly with the students.

Ans. (B) Should be

Q43. Shakespeare lived ______ Stratford on Avon _____ England.

Ans. (C) at, in

Q44. What is a motion path in power point?

Ans. (B) A method of moving item in a slide.

Q45. Which transmission media has the highest transmission speed in a network?

Ans. (C) Fibre optic Cable

Q46. Which of the following is used as a primary device?

Ans. (A) Magnetic drum

Q47. _____________ is a technology that allows telephone calls to be made over computer networks like a internet.

Ans. (A) VoIP

Q48. A “URL is a formatted text string used by the web browsers, email clients and other software to identify a network resources in the internet. It stands for

Ans. (B) Uniform Resource Locator

Q49. A host on the internet finds another host by its

Ans. (A) IP address

Q50. ______________ are attempts by individuals to obtain confidential information from you falsifying their identity.

Ans. (C) Phishing Scams

Q51. One nibble is equal to

Ans. (D) Four bits

Q52. The difference between a virus and self-replicating programme which is like a virus is that rather than creating copies of itself on only one system it propagates through computer networks. What is called __________

Ans. (B) Worm

Q53. The Great Bath is found at

Ans. (A) Mohenjodaro

Q54. Sarthe Bari is famous for

Ans. (A) Bell-metal industry

Q55. The Ahoms entered in ASSAM through

Ans. (B) Patkai pass

Q56. Madhya Pradesh shares its border with how many states?

Ans. (D) 5

Q57. Gangotri, Yamunotri, Kedernath, Badrinath and Mussorie lies in which state?

Ans. (B) Uttrakhand

Q58. Who wrote Harsha Charitra?

Ans. (D) Banbhatta

Q59. The shape of Ahom coins were

Ans. (C) Octagonal

Q60. The best source of Vitamin A is

Ans. (A) Egg

Q61. The stupa of Sanchi was first constructed during the region of

Ans. (C) Ashoka

Q62. For what values of k following pairs of linear equations have no solutions

3x+2y=1

(3k-1)x+1(2k-1)y=2k+1

Ans. Doubtful

Q63. If α, β, γ are the zeros of the cubic polynomial ax3+bx2+cx=d, then

(D) αβ+βγ+γα=c/a

Q64. The pairs of linear equations in two variables a1x+b1y+c1=0 and a2x=b2y+c2=0 infinitely many solutions if

Ans. (D) a1/a2= b1/b2=c1/c2

Q65. There are two classrooms A and B. If 5 students are sent from A to B, then the numbers of students in each class room is same. If 10 students are sent from B to A, then the numbers of students in A is double the number of students in B. Then the number of students in A is

Ans. (D) 50

Q66. Consider the points A (1,0), B (4,0) and C (1,4). Then the triangle ABC is a

Ans. (A) right angles triangle

Q67. The sums of the reciprocals of a person A’sage (in years) 3years back and 5 years from now is 1/3. Then his present age is

Ans. (A) 7

Q68. Pointing to Pintu, Jintu said to Windy, “His mother is the only daughter of your father” How was Windy related to Pintu?

Ans. (D) Mother

Q69. What is Krishna’s present age if after 10 years his age will be three times of his present age?

Ans. (D) 5

Q70. Some tigers are cat, some cats are horse, all horses are tigers

Conclusion: Some tigers are cats

Some horses are dogs

Some tigers are dogs

Then which one of the following is true

Ans. (B)

Q71. Different fruits are kept in shelves in a fridge. Banana is kept below Guava while Apple is kept above orange. Grape and Apple are below Guava. Pomegranate is above banana. Which one is on the bottom of the shelves?

Ans. (D) Orange

Qs is inconclusive.

Q72. If football is called cricket, If cricket is called basketball, basketball is called badminton, badminton is called volleyball, and volleyball is called hockey. Which of the following is not playing using ball?

Ans. (B) Volleyball

Q73. In a family, there are six members Atul, Binu Chintu, Dip, Eliana and Fom. Atul and Binu ara a married couple. Dipu is the only son of Chintu, who is the brother of Atul. Eliana is the sister of Dip. Binu is the daughter-in-law of Fom, whose husband has died. How is Eliana related to Chintu?

Ans. (B) Daughter

Q74. In a certain code

I “do mo go po” means “I looked at her”

II “go cho to po” means she looked into that

III “mo ho jo tra” means I slipped into leathers

What is the code for her?

Ans. (D) None of these

Q75. She prefers milk _____ tea

Ans. (A) to

Q76. Take care lest you ______________

Ans. (D) should not fall

Q77. A summon _________ been served on you

Ans. (A) has

Q78. Galileo’s telescopic discoveries were his most popular contribu____________ on to science.

Choose the correct group of letters

Ans. (C) ti

Q79. The correctly spelt word is:

Ans. (C) Obscene

Q80. Even a ____________ glance will reveal the mystery

Ans. (B) Cursory

Q81. Moth-eaten

Ans. (A) Noun+Adjective

Q82. Which of the following word is wrongly spelt?

Ans. (B) Reverence

Q83. Extreme old age when a man behaves like a fool

Ans. (C) Dotage

Q84. A network that is connected to the internet, but uses encryption to scramble all the data sent through the internet is called?

An. (B) Visual private Network

Q85. The word bandwidth is also used to mean _____________

Ans. (C) Amount of data transferred

Q86. The quotient and the remainder of 17 when divided by 6 is

Ans. (A) 2 and 5

Q87. HCF of 272 and 148 is

Ans. Ans. (C) 4

Q88. Which of the following is not irrational?

Ans. (D) √4

Q89. The discriminate of the equation 3x-23x+1=0 is

Ans. (C) 0

Q90. Probability of an event E + Probability of the event not E is

Ans. (D) 1

Q91. For what value of A and B given below sin(A+B)=sin (A)+sin(B)?

Ans. A=0*=B

Q92. Lakshadweep islands situated in which of the following river bodies?

Ans. (A) Arabian Sea

Q93. One horse power is equal to

Ans. (A) 746 watts

Q94. To perform which among the following functions Rajukas were appointed by the Ashoka?

Ans. (B) Judicial Functions

Q95. Madhavadeva was educated by in school

Ans. (A) Mukunda Adhyapaka

Q96. Who discovered Lothal?

Ans. (A) Dr. S R Rao

Q97. If the digits in the number 75324081 are arranged in descending order, then the difference between second from the right and third from the left is

Ans. (A) 4

Q98. The only planet in the solar system that support life is

Ans. (D) Earth

Q99. A girl introduced a boy as the son of the daughter of the father of her uncle. The boy is girls

Ans. (A) Brother

Q100. Chose the word best express the meaning of the word identity

Ans. (D) Recognise

WhatsApp Channel Follow Now
Telegram Channel Join Now
YouTube Channel Subscribe

You may also like

Leave a Comment

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.