Connect with us
[mmscovidlive country="Vietnam" title="India Corona Virus Status" style="2" label_confirmed="Confirmed" label_deaths="Deaths" label_recovered="Recovered"]

India Corona Virus Status

3588
Confirmed
99
Deaths
229
Recovered

Answer Key

Irrigation Assam Section Assistant Answer Key 2020: Question Paper With Answer Sheet Pdf

Published

on

Irrigation Assam Section Assistant Answer Key 2020: Question Paper With Answer Sheet Pdf: Irrigation Assam Answer Key 2020 Section Assistant Set A B C D download link to be available irrigation.assam.gov.in. The written examination for Section Assistant Posts Recruitment 2019 conducted on 1st and 2nd February 2020 by Irrigation Assam Department 2019. Know here complete info regarding to Irrigation Assam Answer Key 2020 and Objection Calling Process.

Irrigation Assam Answer Key- Section Assistant @irrigation.assam.gov.in

The Irrigation Assam Answer Key 2020 of Section Assistant held on 1st and 2nd February 2020 ikely to release in First Week of February Month. Recruiting Irrigation Assam Department will release the Irrigation Assam Section Assistant Answer Key 2020 online on the irrigation.assam.gov.in. By download of Irrigation Assam Answer Sheet 2020 Pdf Set A B C D, Candidates can check their Question Paper Solution Key and can submit objection if have any. Direct link to download Irrigation Assam Section Assistant Answer Key 2020 to be available.

Send Join Request our Whatsapp Group Click Here
Like our Facebook Page Click Here
Follow Us in Tweeter  Click Here
Name of Organization Irrigation Assam
Job type Assam Govt Jobs
Job location Assam
Exam date:  1st & 2nd February 2020
Category Answer Key
Status Available 

About Irrigation Assam Recruitment

Irrigation Department Assam Recruitment 2020- Apply online for 643 Junior Assistant, Section Assistant Other posts: Irrigation Department Assam recently released the recruitment advertisement for 643 Subordinate Engineer (Civil, Mechanical), Junior Assistant (HOD Level, District Level), Section Assistant, Power Pump Operator, Primary Investigator Job in Assam. The official notification for the post will be released on 18.12.2019 by Irrigation Department Assam on its official website. Interested and eligible candidates who are seeking to apply can fill Irrigation Department Assam Online Application from 20.12.2019 onwards. The last date for submitting Online applications is 08.01.2020 This is the good opportunity for the job hunters who are looking for the Career in Irrigation Department Assam. Before applying to this job, Aspirants are requested to go through the latest Irrigation Department Assam job notification 2019 fully. Irrigation Department Assam job applications are collected by Online mode, through https://irrigation.assam.gov.in/

About Irrigation Assam Recruitment Exam :

A large number of candidates filled out their online application form and gave the Section assistant examinations in all districts on the scheduled exam dates of February 1st and 2nd. Candidates will be able to check more details about the exam from the link below.

Irrigation  Section Assistant Exam Answer Key 2020- Morning Shift [01-02-2020]

Subject name No.Of questions Time Duration
General English 30 2 Hours
General Knowledge and Intelligence with Special emphasis on
Assam
20
Logical Reasoning and Quantitative Aptitude 50
Total Marks 100

1. Who is the Chairman of ISRO?

Ans: K Shivan

2. How many teams participated in the ICC World Cup 2019?

Ans: 10

3. Missile man Of india?

Ans:  Dr. APJ Abdul Kalam

4. Ayodhya verdict was come out?

Ans: 9th November 2019

5. Lal Bahadur Shastri Cabinet 1964- Indira Gandhi was the minister?

Ans: Information and Broadcasting

Portfolio Minister Left office
Minister of External Affairs Lal Bahadur Shastri 17 July 1964
Swaran Singh First Indira Gandhi ministry

6. When International Labor Day?

Ans: 1st May

7. Original Name of AR Rahman?

Ans: Dileep Kumar

Rahman was introduced to Qadiri Islam when his younger sister was seriously ill in 1984. He converted to Islam (his mother’s religion) with other members of his family in 1989 at the age of 23, changing his name from RS Dileep Kumar to Allah Rakha Rahman (AR Rahman)

8. Mount Avarest Climb on which year?

Ans:1953

Edmund Hillary (left) and Sherpa Tenzing Norgay reached the 29,035-foot summit of Everest on May 29, 1953, becoming the first people to stand atop the world’s highest mountain.

9. Who introduced QR bill first?

Ans: TATA

9. Who was the 1st sport’s ministry as a Sport person?

Ans: Rajyavardhan Singh Rathore

10. Which country hosts 2022 winters & summer Olympics?

Ans: Beijing

Beijing was selected as host city of the 2022 Winter Olympics after beating Almaty by four votes on 31 July 2015 at the 128th IOC Session in Kuala Lumpur, Malaysia.

11. How many colors have in a Prism when…?

Ans: 7

12. Sudarshan Patnaik is celebrated Indian……..?

Ans: Sand Artist

Sudarsan Pattnaik (born 15 April 1977) is an Indian sand artist from Odisha. He was awarded the Padma Shri by Government of India in 2014.

13. Ashes Cricket Match Country?

Ans: England & Australia

14. Which of the following banned by Supreme Court?

A. Lithinum
B. Lead
C. Lead
D. All of the Above

Ans: D. All of the Above

15. Which of the following is not Bihu festival

Ans: Karam Puja

Karam puja is the most important festivals of tea tribe communities of Assam with a view to propitating.

16. If today is Friday, After 41 days what will be the day

Ans: Thursday

17. Today is Friday, what will be the day after 87 days?

Ans: Monday

18. Sum of First 11 Natural Number?

Ans : 66

19. Which of the following companies became the first power utility to produce QR Code based Bill Payment System in India?

Ans: TATA Power

“Tata Power has become the first power utility to introduce QR code service for bill payments in Mumbai,”

20. The Book was ______(Published) in the year 1967.
(Make Out/ Went Out/ take Off)

Ans: Went Out

21. Find Odd- 225, 400, 175, 256

Ans: 175

22. Idioms- Tip of Hat Means?

Ans: tip of the hat (plural tips of the hat) (idiomatic) A gesture of acknowledgement; often, an expression of gratitude; originally by doffing one’s hat.

23. Which company was dragged to the Supreme Court for violating rules to implement the NRC project?

Ans: WIPRO

24. Old nam of Myanmar

Ans: Barma

25. Palashi war___?

Ans: 1757

26. 2019 Education Commission Chairman is…?

Ans:- Dr. K. Kasturirangan

27. Kapil Dev 1st Century against which team?

Ans: Pakistan

Irrigation Department Section Assistant Math Answer Key

Please Comment Answer

1. Find Next One :- 11, 21, 31, 41_____?

Ans: 

2. acd, bdc,cd________________?

Ans: (Plz Comment This Answer)

3. Find Odd:- 225, 400, 175, 256

Ans: 225

4.  AD: 35 :: GH:?

Ans: 225

5. If + is:- then Fine- 3:- 5X8+2-10=

Ans: (Plz Comment This Answer)

6. Find the Blank- 9,11,8,10,7, ?

Ans: 9

7. Mean of 2,4,6,8,12

Ans: 6

8. Sum of First 11 Natural Number?

Ans: 66

9. 47, 50, 48, 51, 49____?

Ans: 52

10. 7, 10, 8, 11, 9_____?

Ans: 12

Irrigation  Section Assistant Exam Answer Key 2020- Evening Shift [01-02-2020]

1. Currency of Bulgaria?

Ans:- Lev

2. Human Commission rights held its meeting in….

Ans:- Geneva

3. 2019 Education Commission Chairman

Ans:- Kasturirangan

4. First sermon of Budhha in…?

Ans:- Sarnath

5. Which Country gives Novel Prize

Ans:- Sweden

6. Bankers of Bank is?

Ans: RBI

7. Head quarter of LIC?

Ans:- Mumbai

8. Sunil Gavaskar 1st Century against?

Ans:- West Indies

9. Which of the flowing is the chemical formula of CO2

Ans: Carbon Di Oxide

10. Pencil is made from

Ans: Grafite

11. Winner team of 2019 ICC World Cup?

Ans:- England

12. MSME Full form

Ans:- Micro Small Medium Enterprise

13. Indian Shoulder Singing song in USA….?

Answer:- Badluram ka badan

The song is dedicated to a rifleman named Badluram who fought war against the Japanese forces in the World War II. The lyrics are based on United States marching song Battle Hymn Of The Republic — John Brown’s Body. The original song John Brown’s Body was quite popular during the American Civil War.

Irrigation  Section Assistant Exam Answer Key 2020- Morning Shift [02-02-2020]

1. SENSEX Stand for….?

Ans: Stock Exchange Sensitive Index

2. ISO Stand for…?

Ans: International Organization for Standardization 

3. International Woman Day….?

Ans: 8 March

4. তিপু চুলতান ক’ৰ শাসনকৰ্তা আছিল..?

Ans: Mysore

5. Facebookৰ জনক কোন?

Ans: Mark Zuckerberk

6. অৰ্ণব গোস্ৱামী কোনটো News Channelৰ লগত জড়িত

Ans: Republic TV

7. সত্যমেৱ জয়তে বাক্যষাৰ ক’ৰ পৰা তুলি লোৱা হৈছে..?

Ans: Mundaka Upanishad

8. অসমৰ কোন গৰাকী মহিলাই “মৃত্যুবাহিনীৰ নেতৃত্ব প্ৰদান কৰিছিল?

Ans: পষ্পলতা দাস

9. Jaundice is related to which?

Ans:- Liver

10. Miranda is a Satellite of ?

Ans:- Uranus

11. Synonyms of “Transfer”?

Ans: Pass on ‘Transfer’.

12. One in a Blue moon?

Ans:- Very rarely

13. Fashion designing  Institute?

Ans:- NIFI

14. নোবেল বটা কি কি বিভাগত প্ৰদান কৰা হয়?

Ans:- Physics, Chemistry, Physiology, Literature, Economics, Peace

15. নুমলিগড় Refinery কোন জিলাত?

Ans:- Golaghat

16. ২০১৯ৰ লোকসভা কিন নম্বৰৰ?

Ans:- 17th

17. Arundhati Roy কোনখন কিতাপৰ বাবে পুৰস্কাৰ পাইছিল?

Ans:- The God of Small Things

[18] 2, 6, ? 58

Ans: 18

19. Which is the first novel winner of Indian?

Ans: Rabindra Nath Thakur

20. GO=32, SHE=49 then SOME=?

Ans:- Plz Comment This Answer

21. What does the first number of the pin number look like?

Ans: District

22. স্বাভাৱিক সংখ্যা প্ৰথম ৩০ টা ৰ যোগফলৰ গড় কিমান?

Ans: 15.5

27.  For which game did Gautam Gambhir get the Padma Shri ward?

Ans: Cricket

28.  She’s in _____ (bloom ) health .

Ans : Blooming

29. What was the earlier capital of Assam?

Ans: Shillong

30. When was Delhi India’s capital?

Ans: 13 February 1931

31. Who is the Chairman of CBI?

Ans: Rishi Kumar Shukla

32. What time is 154 minutes ahead of 10:30P.M ?

(A) 1:14 PM
(B) 1:14 A.M
(C) 1:04 P.M
(D) 1:04 A.M

Ans : (D)1:04 A.M

33. Who won the Gold medal at the 2017 Asian Boxing Championship?

Ans: Mary Kom

34. তলত দিয়া অমিল মাহটো কি?

Ans: February

35. What Children’s rights Law?

Ans: RTE

36. If March 6, 2005 is Monday, what day will be March 6, 2004?

Ans: Sunday

37. Delhi was inaugurated as capital of India in?

Ans: 13th February 1931

38. What number is diffrent _____50, 5, 45, 15, 40, 25, 35 ?

Ans: 35

39. দুপৰিয়া ১০.৩০ PM ১৫৪ মিনিট আগৰ সময়টো কি?

Ans: 8.24 PM

40. The two numbers are in the 2: 7 ratio. If their LCM is 224, look for the larger number

Ans: 112

41.  ১ আৰু ১০০ ৰ মাজত কেইটা যমজ সংখ্যা থাকিব ?

Ans: 9

42. The average of the first seven odd numbers

Ans: Ans: 9

Irrigation  Section Assistant Exam Answer Key 2020- Evening Shift [02-02-2020]

Available Soon…

 

 

DISCLAIMER OF THIS ARTICLE

All questions published here are memory based and we are not responsible for any kind of misprint of information. The questions published here might not be  part of the written exam held on 1st February 2020. 

इस पोस्ट पर प्रदान की गई सभी जानकारी निर्माता द्वारा विभिन्न स्रोतों से प्राप्त की गई है जो विश्वसनीय और सत्य माना जाता था। हालांकि, रचनाकार प्रकाशित किसी भी जानकारी की पूर्ण सटीकता के लिए कोई जिम्मेदारी नहीं लेता है और नुकसान या हानि का सामना करना पड़ा है। आगंतुक ध्यान दें कि यह एक अनौपचारिक उत्तर कुंजी है। अगर कोई त्रुटि पाई गई तो कृपया हमसे संपर्क करें हम इसे 48 घंटों के भीतर ठीक कर देंगे।

 

Step to Download Irrigation Assam Answer Key 2020

  • First of all visit to official website
  • Click on the Recruitment tab given on the home page
  • Search the link Answer Key of Irrigation Assam Section Assistant Exam-2020.
  • Click on said link of Irrigation Assam Answer Key Link
  • The Answer Key pdf will be opened showing answers of asked questions
  • Match your answer to Irrigation Assam Answer Key pdf.

How to Check Irrigation Result 2020?

  • First of all visit to official website or Click Here
  • Click on the Recruitment tab given on the home page
  • Search the link Irrigation Assam Result Link
  • Enter your Login Details
  • Search your Roll No. or Name

Download Irrigation Assam Answer Key Direct Link

Name of Post Answer Key Link
Subordinate Engineer, Grade I (Civil) Available Soon
Subordinate Engineer, Grade I (Mechanical) Available Soon
Junior Assistant (HOD Level) Available Soon
Junior Assistant (District Level) Available Soon
Section Assistant Available Soon
Power Pump Operator Available Soon
Primary Investigator Available Soon

Irrigation Assam Section Assistant Merit List

Applicants, who had willing to know their marks in the examination they must refer the Irrigation Assam Section Assistant Merit List 2020 at their representative page Irrigation Assam Official website. While getting the Irrigation Assam Merit List you need to check your name will be appeared in the Section Assistant Merit List or not then only you should know whether you have qualified for the written test or not. Some of the applicants don’t know how to check out the Irrigation Assam Section Assistant Result 2020 at their main page. For that purpose, we had provided the simple steps to download the Irrigation Assam Result easily then only you must check your level of performance in the examination and also get the Irrigation Assam Section Assistant Answer Keys.

Disclaimer: The job news published on AllJobAssam.com are merely informative in nature and may/may not contain all the job details. Hence such a job news cannot or should not be treated as official circular/notification/advertisement for the purpose in any case. It is always advisable to verfify the job post from the official sources before applying.

18 Comments

  1. Pingback: Irrigation Assam Mock Test 2: Section Assistant Practice Test (General Knowledge) - All Job Assam

  2. Pingback: Assam Irrigation Section Assistant 2020 Mock Test 1- Free General English Preposition - All Job Assam

  3. Pingback: Irrigation Assam Section Assistant Answer Key 2020: Question Paper With Answer Sheet Pdf Irrigation Assam Section Assistant Answer Key 2020: Question Paper With Answer Sheet Pdf: Irrigation Assam Answer Key 2020 Sect

  4. Mostaque ahmed

    February 1, 2020 at 10:31 pm

    21 ans vul hoise

  5. dhruba

    February 1, 2020 at 11:41 pm

    175

  6. Nitu Bordoloi

    February 2, 2020 at 12:22 am

    Full answer key ketiya available hbo

  7. Ranju

    February 2, 2020 at 3:28 am

    Few questions are not even asked in the exam..so how did you find these answer keys coz I was also a candidate in morning shift.

  8. SanjuKumar Sonowal

    February 2, 2020 at 8:02 am

    16. thursday hobo
    17. monday
    21.175
    4. AD = 25 thn gh = 225 hoi

  9. Milon Biswas

    February 2, 2020 at 8:21 am

    I’m bechalore in arts. I like above all these question and answer

  10. Deep

    February 2, 2020 at 9:23 am

    Q no 21 vul hoise..ans. 175 all are square root 175

  11. Surajit Newar

    February 2, 2020 at 10:59 am

    16 and 17 wrong answer.
    Answer of 16 is Saturday
    And 17 is Wednesday

  12. Pingback: Irrigation Assam Result 2020- 643 Junior Assistant, Section Assistant Other posts - All Job Assam

  13. Prasenjit

    February 2, 2020 at 8:20 pm

    1 qsn. Is find the missing number
    50,5,45,15,40,25,35,?
    And 35

  14. Prasenjit

    February 2, 2020 at 8:22 pm

    Presidentially ______(assent/ascent) is a must ______(in/on/for) a new legislative.

  15. Smriti Das

    February 3, 2020 at 11:08 am

    Find Next One :- 11, 21, 31, 41_____?
    Ans= 51

  16. Abdul Ahad

    February 6, 2020 at 1:09 am

    Question no. 21.
    225=15*15
    400=20*20
    256=16*16
    175=*
    Ans is 175

  17. Rofiqul Islam

    February 17, 2020 at 6:11 pm

    Nice job

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Headline